Soğuk Havalarda: Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Şayet tatlı ile aranız iyi ise Türk mutfağı sizin için enfes lezzetler sunabilir. Dünyanın önde gelen mutfaklarından birisi olan Türk Mutfağında kahvaltının yeri ayrıldı ve kahvaltılarda tercih edilebilecek birçok reçel çeşidi vardır. Reçel yapımında neredeyse bütün meyvelerde ve bazı sebzelerden faydalanabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Kiraz Reçelinin nasıl yapılacağını aktaracağız;
- 1,5 kg. çekirdekleri ayıklanmış kiraz
- 1 kg. toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı (terchinize bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kirazlarınızı güzelce yıkayın ve ardından çekirdeklerini çıkarın.
- Kirazları, reçeli kaynatacağınız tencereye koyun ve üzerinde şeker ilave ederek bu şekilde bir gece bekletin.
- Diğer gün şeker kiraz ile bütünleşmiş ve kiraz suyunu bırakmış olacaktır. Bu noktada oda sıcaklığında bekletilen bir fincan suyu tencereye katın.
- Kısık ateşte tencereyi kaynatmaya bırakın. Bu noktada reçel kaynadıkça ortaya çıkacak olan pembe köpükleri özenle temizleyin.
- Reçeliniz istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin.
- Reçel istediğiniz kıvama geldiğine, ateşi kapatmadan önce limon suyu ekleyin ve kısa bir süre daha kaynatmaya devam edin.
- Reçeli ocaktan aldıktan sonra önceden hazırladığınız kavanozlara koyun ve ağızlarını sıkıca kapatın.
Püf Noktaları
Kaynatma sırasında tereyağı ekleyerek reçelinize farklı bir tat katabileceğiniz gibi kaynama esnasında oluşabilecek köpüklenmeleri de minimum seviyeye indirebilirsiniz.
Reçelinizi kaynatırken içene çubuk tarçın ilave ederek reçelinize farklı bir aroma katabilirsiniz.
https://sondk.tr/soguk-havalarda-kiraz-receli-nasil-yapilir/?fsp_sid=457923
Yorumlar
Yorum Gönder